Door de storm

Uitgever: Gottmer
Engelse titel: 
Storms

Door de storm

Chris Vick

De levens van Jake en Hannah lijken in niets op elkaar. De ambitieuze Hannah is dochter van een steenrijke vastgoedmagnaat, Jake leeft vooral om te surfen. Maar als de twee elkaar ontmoeten op een strandfeest, zijn ze op slag verliefd. Wanneer Hannah de kans krijgt stage te lopen bij een walvisonderzoeker op Hawaï, wil Jake haar achterna reizen. Maar het beetje geld dat hij verdient is bij hem thuis hard nodig. Dan breekt er een zware storm los die alles op zijn kop zet.

Uitgever: Gottmer
Engelse titel: 
Storms

Recensie: Chicklit

fragment

Jake

Het plan was om naar het strand te gaan en te surfen bij zonsondergang, om daarna met wat andere idioten en hun vriendinnen rond een kampvuur te kletsen en biertjes achterover te slaan. Als hij er genoeg van had, zou hij dronken op zijn slaapzak neerploffen. Na een paar uur tukken zou hij worden gewekt door het ochtendzonnetje, en het geraas van de golven.

Surfen. Feesten. Surfen in de vroege ochtend. Naar huis voor zijn moeders gebakken eieren. Dat was het plan. Niet verliefd worden op een meisje.

 

Hij was er pas laat. Er kwamen al mensen aan voor het feest, met dekens en kratten bier die ze over het zand naar de beschutte plek onder de rotsen sjouwden. Er waren surfers op het water die wat aardige golven pakten.

‘Eikels!’ Jake dumpte zijn spullen op de rotsen, kleedde zich snel om en stormde het water in.

Het waren goede golven. Zomers klein, niet hoger dan zijn borst, maar ze waren glad en krulden mooi om, vormden een steeds steilere muur die hij soepel kon afrijden, waarna ze op het strand rolden.

Hij surfte tot hij geen energie meer had en het bijna donker was. Verder terug op het strand, verscholen in een inham in de rotsen, brandde een groot vuur, met een wat kleiner kampvuur ernaast om op te koken. Groepjes mensen stonden eromheen. Peuken en jointjes lichtten op in de schemering als dansende vuurvliegjes. De lucht was gevuld met muziek en gelach, en het gesis en de geuren van vis en hamburgers die werden gebakken. Het beloofde een mooie avond te worden.

Terwijl hij over het zand liep, zag hij een meisje. Ze zat bij het kleinere vuur en haalde makreel uit een koelbox. Haar blonde haar hing voor haar gezicht.

‘Alles goed?’ zei hij toen hij langs haar liep.

‘Hoi,’ zei ze, en ze keek op. ‘Lekker gesurft?’

‘Eh, ja hoor.’ In het licht van het vuur zag hij haar ogen. Ovale, zeeblauwe poelen. Hij wankelde, alsof hij een stomp had gekregen. De ogen van het meisje hadden hem bijna knock-out geslagen. Haar ogen, en haar zonnige glimlach.

Hij klom de rotsen op in het schemerdonker om zijn spullen te zoeken, en hij dacht bij zichzelf: wat was dát nou weer? Dat had hij nog nooit bij een meisje gehad. Niet na één blik, één glimlach.

Jake gluurde naar haar vanuit de schaduw. Hij voelde zich net een stalker, maar hij kon er niets aan doen. Ze had sproetjes, een gebruinde huid, steil glanzend haar. Ze droeg simpele kleding: een spijkerbroek, hoody, T-shirt, slippers. Ze had een strak, slank lijf. Ze was superknap. Sommige meisjes showden hun looks alsof het een nieuwe jurk was, alsof ze precies wisten hoe mooi ze waren en erover wilden opscheppen. Dit meisje niet. En ze leek aardig. Een lief meisje. Kon hij dat zien aan haar uiterlijk? Ja, misschien wel.

Hij dwong zichzelf te stoppen met staren, hing zijn wetsuit over een rots en droogde zijn haar af.

Shopping Basket