Perfect chemistry

Uitgever: Mouria
Engelse titel: 

Perfect Chemistry

Simone Elkeles

Brittany is blond, rijk en populair. Alex is donker, arm en lid van een gang: de Latino Bloods. Op de eerste schooldag hebben deze twee meteen knallende ruzie. Maar dan worden ze bij elkaar ingedeeld voor een schei­kunde­project. En lijken ze elkaar, ondanks hun vooroordelen, steeds leuker te vinden… Want is Brittanys leventje wel zo perfect als het lijkt? En is Alex wel zo wild als hij zich voordoet? Speelt zich achter hun beider voor­deuren niet iets heel anders af?

Uitgever: Mouria
Engelse titel: Perfect Chemistry

Recensie: Hebban
Vervolg: Gevaarlijke flirt

fragment

5 – Brittany

(...) ‘Goedemiddag, allemaal. Welkom bij het laatste jaar scheikunde. (...) Ik waardeer het dat jullie je eigen plekje hebben uitgekozen, maar ik verzorg de plaatsindeling... op alfabetische volgorde.’ (...)

Mevrouw Peterson gaat de lijst af en de leerlingen gaan schoorvoetend op de hun toegewezen plaatsen zitten.

‘Brittany Ellis,’ zegt mevrouw Peterson, wijzend naar de tafel achter Colin. Lusteloos ga ik aan de mij toegewezen tafel zitten.

‘Alejandro Fuentes,’ zegt mevrouw Peterson, wijzend naar de kruk naast me.

Oh my God. Alex... als mijn scheikundepartner? Het hele laatste jaar lang! Geen sprake van. Dit is verschrikkelijk. (...) Terwijl mevrouw Peterson de rest van de lijst afgaat, doe ik mijn uiterste best om geen oogcontact te maken met de jongen naast me. (...) Hoe kan ik nu ooit aan mijn moeder uitleggen dat ik met Alex Fuentes moet samenwerken? Jezus, ik hoop niet dat ze mij hier de schuld van gaat geven. (...) Vindt mevrouw Peterson het nu echt een goed idee om de aanvoerster van het cheerleaderteam te koppelen aan de meest gevaarlijke jongen van de school? Die vrouw lijdt echt aan waanideeën. (...)

‘Je hoeft je partner niet leuk te vinden,’ zegt mevrouw Peterson, ‘maar de volgende tien maanden zitten jullie wel met elkaar opgescheept. Neem vijf minuten de tijd om elkaar te leren kennen en dan zal iedereen zijn partner voorstellen aan de klas. Praat over wat je in de zomervakantie hebt gedaan, wat je hobby’s zijn, of over iets anders interessants of unieks wat je klasgenoten misschien nog niet van je weten. De vijf minuten gaan nu in.’(...)

 

Alex

‘Mevrouw Ellis?’ (...)

‘Ja?’ zegt Brittany. Ze houdt haar hoofd schuin en glimlacht als een miss uit een missverkiezing. (...)

‘Jij bent aan de beurt. Stel Alex eens voor aan de klas.’

Ik leun met mijn elleboog op de scheikundetafel en ben benieuwd om te horen of ze een introductie over mij gaat verzinnen of dat ze zal opbiechten dat ze geen reet van me weet. Ze kijkt even naar mij en ziet me comfortabel achterover geleund zitten, en ik zie aan haar wijd opengesperde ogen dat ik haar flink in het nauw heb gedreven.

‘Dit is Alejandro Fuentes,’ begint ze. Haar stem slaat een heel klein beetje over. Mijn woede laait op bij het horen van mijn echte naam, maar ik vertrek geen spier terwijl ze de rest van haar verzonnen introductie voordraagt. ‘Deze zomer heeft hij niet alleen maar op staat rondgehangen en mensen lastiggevallen, maar heeft hij ook de binnenkant van alle gevangenissen van de stad gezien, als je begrijpt wat ik bedoel. En hij heeft een geheime wens die niemand ooit zou raden.’

Ineens is het muisstil in de klas. Zelfs Peterson spitst haar oren. Jezus, zelfs ik hang aan die leugenachtige, roze lippen van Brittany alsof ze het woord van God verkondigt.

‘Zijn geheime wens,’ gaat ze verder, ‘is om naar de universiteit te gaan en scheikundeleraar te worden, net als u, mevrouw Peterson.’ (...) Brittany glimlacht triomfantelijk naar me, in de waan dat ze deze ronde heeft gewonnen. Dacht het niet, gringa.

Ik ga rechtop zitten op mijn kruk terwijl de rest van de klas ademloos blijft luisteren.

‘Dit is Brittany Ellis,’ zeg ik. Alle blikken rusten nu op mij. ‘Deze zomer is ze naar het winkelcentrum geweest, heeft ze nieuwe kleren gekocht om haar garderobe uit te breiden en heeft ze haar vaders geld uitgegeven aan plastische chirurgie om haar, ahem, pluspunten te vergroten.’ (...) ‘Háár geheime wens,’ voeg ik eraan toe, en ik krijg dezelfde reactie als zij tijdens haar intro van mij, ‘is dat ze nog voor het einde van dit schooljaar met een mexicano uit wil gaan.’

Shopping Basket